Camper ophalen

Donderdag 14 april

Stipt om 5:45 uur komen we buiten met onze koffers zoals afgesproken en dan staat de bus al te wachten en zitten de meeste passagiers al in de bus, we zijn bijna de laatste. Als even voor 6:00 uur de allerlaatsten ook zijn ingestapt kunnen we vertrekken naar de KOA camping in Middelbury waar de verhuurder El Monte de nieuwe campers heeft klaarstaan. Het is een rit van 2,5 uur maar omdat we een tijdsgrens passeren komen we pas om 9:30 uur op de plaats van bestemming. We hebben op tijd het ophalen van onze camper telefonisch bevestigd, zijn we als derde aan de beurt zijn voor de camper pickup en na de nodige papierwinkel krijgen we dan eindelijk de sleutels. Nog even wat verplichte instructie in de camper en dan kunnen we starten, het is inmiddels 11:15 uur. 
Dit jaar hebben we de kleinste type camper voor maximaal 4 personen meegekregen, deze is slechts 6,70 m lang, een heel stuk kleiner dan de 8 persoons camper van vorig jaar. Na de inspectie en uitleg zien we dat een aantal zaken zijn opgepakt waar vaker over geklaagd werd en dat er ook weer nieuwe positieve veranderingen zijn aangebracht zoals een USB laadpunt voor meerdere (computer) apparaten. 
We rijden door het land van de Amish, een protestantse geloofsgemeenschap met een strenge leer en een sterke hang naar het verleden, de tijd dat men emigreerde uit vooral Zwitserland, Duitsland en Frankrijk in het midden van de 19de eeuw. In eerste instantie vestigde zich 3500 personen zich in Indiana. Uiteindelijk groeide deze emigrantengroep tot  zo'n 225.000 Amish, in diezelfde tijd vestigden ook de Quakers en Hernhutters zich daar en vermengde zich grotendeels met de Amish. Zij houden tot vandaag de dag vast aan traditionele waarden, oude leefwijze, zelfvoorzienend, eigen onderwijs. Ze zijn tegen de industriele revolutie en gebruiken enkel de technieken van rond 1850. Dus bewerken het land met paarden, rijden in koetsjes en kleden  zich naar de mode van de 19de eeuw. Ze leven heel sober en gelovig en sluiten zich af voor de "buiten" wereld.  Naast de nodige koetsen met paarden en vrouwen en kinderen in hun klederdracht in de supermarket, merk je nog maar weing van de Amish gemeenschap als je daar rondrijdt.                                                                                                                                           
Onze eerste stop is bij een mega supercentre Walmart in Plymouth, hier hebben we vorig jaar ook de eerste boodschappen gedaan dus we weten dat hier alles te koop is wat wij nodig hebben. Eerst even lunchen in de Subway en dan met twee boodschappen wagentjes de winkel in. In de winkel komen we een Nederlands gezin tegen die we ook al in het hotel en de bus hebben gezien tijdens het eten aan de tafel naast ons en die ook net een camper hebben opgehaald. Zij hebben een grotere camper meegekregen om naar Las Vegas te brengen, de mazzelaars. Met vier personen in zo’n kleine camper als die van ons is echt niet te doen. Voor twee personen is het heel goed te doen al is het best even wennen na de ruime camper van vorig jaar.
Twee uur later en $300 armer zetten we alle boodschappen onder in de camper en gaan op zoek naar onze eerste camping, opruimen komt later wel. Als we in Peru op de camping Honey Bear willen inschrijven komt hetzelfde Nederlandse gezin ook net aanrijden en krijgen we twee plekken naast elkaar toegewezen op een bijna lege camping. De eigenaar dacht zeker dat we bij elkaar hoorden.  Onze campers zijn nog ‘winterized’ dat wil zeggen dat alle leidingen en tanks nog zijn gevuld met antivries. Bij het ophalen is er gezegd dat we pas mogen ‘dewinterizen’ als we een stuk op weg zijn naar het zuiden waar het ’s nachts niet meer vriest. Dat dewinterizen mogen we beslist niet zelf doen, daarvoor moeten we naar een RV garage, duurt ongeveer 1 รก 2 uur en kost $80 tot $130. Was de service van Road Bear vorig jaar toch beter, die campers waren al dewinterized maar moesten alleen nog gespoeld worden en dat kun je zelf doen.
Onze Nederlandse buren, waarvan vader en zoon vrachtwagenchauffeur zijn, vinden het onzin om hiervoor naar een garage te gaan en denken het zelf wel te kunnen. Terwijl wij de koffers gaan uitpakken en de boodschappen opruimen proberen zij de boiler aan de gang te krijgen. Na een uur is het ze inderdaad gelukt en nu ze weten hoe het moet, bieden ze aan om ons ook even te helpen. Onze camper blijkt dan toch zijn eigen probleempjes te hebben want ook bij ons duurt het een uur voor het is gelukt. Na een speurtocht achter alle kastjes en onder de laatjes hebben we uiteindelijk de juiste kraantjes kunnen dichtdraaien en anderen kunnen openen zodat het hele systeem werkt. Dan komen we erachter dat de stickers bij de watervulopeningen aan de buitenkant verwisseld zijn. Spoelen moet tankvullen zijn, tankvullen is city-water en city-water is spoelen. Snapt u het nog? Wij gelukkig wel nu we het er met een watervaste stift hebben opgeschreven. Het heeft ons een uur gekost maar we hebben nu wel warm water en kunnen de wc gebruiken en douchen. Een goede buur is beter dan een verre vriend gaat hier zeker op.
We pakken de koffers verder uit en ruimen de meeste spullen op, de rest wacht maar tot morgen. Nu eerst wat eten. Een paar kippenvleugeltjes uit de oven met een stukje brood is vanavond wel voldoende.
De jetlag speelt ons nog steeds parten, daarbij was het een lange dag met veel indrukken. Om tien uur vallen we gewoon om van de slaap en moet zelfs de blog maar tot morgen wachten.


Vandaag gereden: 104 miles (167 km)
Camping: Honey Bear Hollow Family Campground




Geen opmerkingen:

Een reactie posten